DETTE FIKK DELTAKERNE MED SEG FRA BRUKERFORUM I OSLO

Se den korte videoen og få en ide om hva du kan forvente fra den kommende begivenheten i Danmark.

Les også med her og se hva deltakerne fra Ibistics User Forum i Oslo fikk med seg - og få en ide om hva du kan forvente hvis du planlegger å delta på User Forum i Danmark 25. mai 2018.

 


ibistic cloud løsninger - mottak hurtig support.png
les support tips her.png

 

8 TAKEAWAYS FRA BRUKERFORUM I OSLO

 
1 itip.png

1. Supportkanaler  -> Få bedre og hurtigere hjelp

Ibistic har live support på dansk, norsk og engelsk – og det finnes også brukerveiledninger på alle tre språk i Ibistics Help Desk. Besøk Supportsiden, hvor du finner alle supportkanaler eller gå direkte til Help Desk hvor du kan finne flere guider. Det blir regelmessig lagt til nye veiledninger i takt med utviklingen av løsningene, og etter våre kunders behov og forespørsler.

Tip2.png

2. Slik får du mer effektiv Support

Vi vil altid hjelpe deg så hurtig som mulig på best mulig vis, men det er et par ting du selv kan gjøre for å hjelpe oss på vei. Når du innrapporterer et problem til vår Support, vil det bistå våre medarbeidere i feilsøkingen når du inkluderer følgende information:

·      Navn/Brukernavn

·      Regnskapsenhet

·      Dokumentnummer/bilagsnummer/fakturanummer

·      Eventuelt et skjermbilde eller beskrivelse av feilkoden

Tip3.png

3. Slik minimeres datafangstfeil

Det kan oppstå feil i datafangst/skanningsprosessen av deres dokumenter. Disse feil kan dog minimeres ved å ta noen bestemte forbehold. Ved å sikre en god kvalitet på dokumentene som sendes til Invoicedrop, vil man redusere feilscenarier. Her anbefaler vi PDF eller TIFF filer i 300 DPI. Les mere detaljert beskrivelse på Help Desk’en.

tip4.png

4. Fordeler med elektronisk faktura i norden

Digitalisering er en trend på de fleste nivåer i samfunnet. Det ble fortalt om det europeiske initiativ PEPPOL, som er satt i verk for å effektivisere dokumentflow og bidra til at lette overgangen fra papir til elektronisk håndtering. Hos Ibistic anbefaler vi norske kunder å registrere seg i det norske adresseregister ELMA og danske kunder å registrere seg hos NemHandel. Fordeler er blandt annet; hurtigere levering av dokumenter, færre feil ved skanning og lavere omkostninger på datafangst.

tip5.png

5. Informasjon om Leverandøraktivering med Smartbook

Ibistics partner Netwino holdt en gjestepresentasjon om deres tjenester som kan hjelpe til med å automatisere arbeidsflyt og forenkle leverandøraktivering. Disse tjenester kan naturligvis integreres med Ibistic. Ønsker dere mer informasjon om disse tjenester og integrasjon – kontakt sales@ibistic.com .

tip6.png

6. Veiledning og råd om integrasjon

På dagen ble det fortalt om hvordan integrasjonen grunnleggende fungerer. Vi gav også eksempler på feil i integrasjonen samt noen råd om hvordan feil best kan unngås. IT-avdeling eller serveradministrator kan med fordel lese disse veiledninger fra Ibistics Help Desk.

·      Om vedlikehold av integrasjonen: Retningslinjer - integrasjonsserver

·      Om flytting av integrasjonen: Retningslinjer for servermigrering

tip7.png

7. Slike bruker du Ibistic mer effektivt

Et populært punkt på programmet var tips om hvordan man kan bruke Ibistics løsninger mere effektivt. Det ble fortalt om forskjellige funksjoner som anbefales å aktivere, samt en demonstrasjon om hvordan man kan bruke disse. For eksempel ble det fortalt om følgende funksjoner som kan være til nytte:

·      Forhåndsregistrering

·      Etiketter

·      Administrasjon av omdirigering

·      Automatisk overførsel etter godkjennelse

·      Gratis tilleggsmoduler, som kan tilføyes for eksempel ’tilbakestill kontering’.

tip8.png

8. Ditt produktoverblikk!

Vi vil naturligvis gjerne holde dere informerte om hva som skjer hos oss, derfor ble det også fortalt om Ibistics løsninger med de seneste tiltak og oppdateringer. Blant annet fortalte vi om og demonstrerte Ibistic Travel & Expense og Ibistic Matching Module.

Alt dette vil vi meget gjerne fortelle mer om ved vårt neste arrangement i Danmark 25. mai 2018 – du er naturligvis også alltid velkommen til å kontakte oss via din foretrukne kanal.

ibistic cloud løsninger.png
tilmeld-mig-user-forum-ibistic.png