DÈT FIK DELTAGERNE MED SIG FRA USER FORUM I OSLO

Se den korte video og få et indtryk af, hvad du kan forvente dig af det kommende arrangement i Danmark. 

Læs med her og se hvad deltagere fra Marts måneds Ibistic Brugerforum i Oslo fik med sig - og få en idé om, hvad du kan få ud af dagen, hvis du påtænker dig at deltage på User Forum i Danmark fredag d. 25. Maj 2018.


ibistic system screens.png
gul skrå400.png

 

8 KEY TAKEAWAYS FRA USER FORUM

1 itip.png

1. Tips til Support-> Få bedre og hurtigere hjælp

Ibistic har live support på både dansk, norsk og engelsk – og tilsvarende findes der brugervejledninger på alle tre sprog på Ibistics Help Desk. Besøg Supportsiden, hvor du finder alle supportkanaler eller gå direkte til Help Desk og find de mange guides. Der bliver jævnligt tilføjet nye vejledninger i takt med udviklingen af løsningerne og efter behovet hos vores kunder.

 
Tip2.png

2. Sådan får du mere effektiv Support

Vi vil altid hjælpe dig så hurtigt som muligt på bedst mulig vis, men der er et par ting, du selv kan gøre for at hjælpe os på vej. Når du indrapporterer et problem til vores Support vil det hjælpe vores medarbejdere i processen med at hjælpe dig, når du inkluderer følgende information:

·      Navn/Brugernavn

·      Regnskabsenhed

·      Dokumentnummer/bilagsnummer/fakturanummer

·      Eventuelt et skærmbillede eller beskrivelse af fejlkoden

 
Tip3.png

3. Sådan minimeres fejlmeldinger

Der kan opstå fejl i datafangst/scanningsprocessen af jeres dokumenter. Disse fejl kan dog minimeres ved at tage nogle bestemte forbehold. Ved at sikre en god kvalitet på dokumenter, der sendes til Invoicedrop, vil man reducere fejlscenarier. Her anbefaler vi PDF eller TIFF filer i 300 DPI. Læs mere detaljeret beskrivelse på Help Desk’en.

 
tip4.png

4. Fordele ved elektronisk faktura i norden

Digitalisering er en tendens på de fleste niveauer i samfundet. Der blev fortalt om det europæiske initiativ PEPPOL, som er sat i værk for at effektivisere dokumentflow og bidrage til at lette overgangen fra papir til elektronisk håndtering. Hos Ibistic anbefaler vi norske kunder at registrere sig i det norske adresseregister ELMA og danske kunder at registrere sig hos NemHandel. Fordele er blandt andet; hurtigere levering af dokumenter, færre fejl ved scanning og lavere omkostninger på datafangst.

 
tip5.png

5. Information om Leverandøraktivering med Smartbook

Ibistics partner Netwino holdt et gæsteoplæg om deres tjenester, der kan hjælpe til med at automatisere workflows og simplificere leverandøraktivering. Disse tjenester kan naturligvis integreres med Ibistic. Ønsker I mere information om disse tjenester og integration – kontakt sales@ibistic.com .

 
tip6.png

6. Vejledning og råd til integration

På dagen blev der fortalt om, hvordan integrationen grundlæggende fungerer og givet eksempler på fejl i integration samt rådgivet råd om, hvordan fejl bedst undgås. IT-afdeling eller server administrator kan med fordel læse disse vejledninger fra Ibistics Help Desk.

·      Om vedligehold af integration: Retningslinjer - integrationsserver

·      Om flytning af integration: Retningslinjer for servermigrering

 
tip7.png

7. Sådan bruger du Ibistic mere effektivt

Et populært punkt på programmet var tips til at bruge Ibistics løsninger mere effektivt. Der blev fortalt om forskellige funktioner, der anbefales at bruge og gennemgået, hvordan du anvender disse. Fx blev der talt om følgende funktioner, som du sikkert vil finde nyttige:

·      Forhåndsregistrering

·      Etiketter

·      Administration af omdirigering

·      Automatisk overførsel efter godkendelse

·      Gratis tillægsmoduler, der kan tilføjes løsningen eksempelvis ’reset kontering’.

 
tip8.png

8. Dit produktoverblik!

Vi vil naturligvis gerne holde jer informerede om, hvad der sker hos os, derfor blev der også fortalt om Ibistics løsninger og de seneste tiltag og opdateringer. Bland andet blev der fortalt om og demonstreret Ibistic Travel & Expense og Ibistic Matching Module.

Alt dette vil vi meget gerne tage en snak med dig og dine kollegaer om til vores næste arrangement 25. maj 2018 – du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os via din foretrukne kanal.

 
ibistic system screens.png