Jobopslag.png

Support/ konsulent

- med det gyldne overblik

Ibistic er på jagt efter en udadvendt support- og konsulentmedarbejder.

Ibistic er markedsledende med vores Cloud-løsninger inden for håndtering af kreditorfakturaer, udlæg og rejseafregninger. Blandt vores kunder er Staten med over 200 ministerier og styrelser, Semler koncernen, Synoptik, Forenede Service, Copenhagen Business School samt mange andre.

Vi sætter en ære i at levere vores ypperste både ift. vores løsninger og kunderelationer - og her kommer DU ind i billedet (måske). Du vil blive en del af vores internationale support- og implementeringsteam med fokus på danske og internationale kundeimplementeringer.

 

Mange bolde i luften i en spændende hverdag

Der vil være frihed under ansvar og store muligheder for at præge din hverdag som support- og konsulentmedarbejder hos Ibistic. Dine opgaver bliver blandt andet:


·        Behandling af supporthenvendelser fra vores kunder

·        Overvågning af vores interne systemer og integrationer

·        Kundeimplementeringer samt opfølgning på eksisterende projekter

·        Interne projekter i forbindelse med optimering af Ibistics interne arbejdsprocesser

·        CRM opgaver - vedligeholdelse af eksisterende kunder og partnere


Du skal kunne navigere med mange bolde i luften samt kontinuerligt bevare overblikket i et internationalt miljø, hvor du skal tænke struktureret, kreativt og løsningsorienteret. Du får ydermere muligheden for at arbejde sammen med engagerede og kompetente kollegaer i et smidigt og professionelt team, hvor alle er innovative og har et fælles mål.

 

Selvstændig og udadvendt med teknisk forståelse

Du er udadvendt og har en relevant akademisk uddannelse indenfor f.eks. teknik eller økonomi – og gerne uddannelsesmæssig baggrund indenfor projektledelse. Du har forventeligt erfaring fra lignende stilling(er) og er i stand til selvstændigt at varetage dine opgaver.

Ideelt set ser din profil således ud:


·        Veludviklet forretningsforståelse og erfaring med at arbejde I en supportafdeling og "drive" projekter

·        Struktureret, analytisk og i stand til at skabe overblik og have mange bolde i luften

·        Robusthed og tydelig faglighed

·        Skarp projektforståelse i projekter med mange interessenter

·        Du har stærke kommunikative evner både på dansk og engelsk

·        Du er selvstændig, udadvendt, initiativ- og idérig samt udviser et stort personligt engagement og drive


Om Ibistic

Ibistic er den førende udbyder af Cloud-løsninger, specielt udviklet til håndtering af kreditorfakturaer, udlæg og rejseafregninger. Fordi vi er first movers inden for Cloud Services, har vi haft mulighed for at teste og udvikle vores løsninger i over 15 år til vores kunders udelte tilfredshed. Vores løsninger er nemme at anvende og fungerer sammen med alle ERP systemer. De kan tilgås når som helst og hvor som helst.

Vi har motiverede og engagerede medarbejdere fordelt på kontorer i Danmark (København), Norge (Oslo) og Spanien (Málaga), som er organiseret i afdelinger på tværs af landegrænser. Kulturen er præget af et højt energiniveau, entusiasme og en god teamspirit.

 

Skal din karriere fortsætte i "skyen" med Ibistic?

Stillingen er på fuldtid. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Jesper Brunkel på +45 2086 0825. Tiltrædelse hurtigst muligt. Vi holder løbende samtaler med egnede kandidater. Derfor opfordres du til at sende din ansøgning hurtigst muligt til jesper.brunkel@ibistic.com.